Receptai

FOCACCIA

FOCACCIA – tipinis Italijos Apulijos regiono kepinys, žinomas visame pasaulyje ir yra vienas iš labiausiai atkartojamų ir mėgstamų maisto užkandžių po picos. Šis kepinys gimė Apulijos sostinėje Bari ir dėl to vadinamas Focaccia Barese. Internete galima rasti daug jo recepto variantų, bet ar žinote, kad į originalų receptą, kad išgauti kepinio minkštumą bei purumą naudojamas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus bei virta bulvė. Tad dalinuosiu tipiniu, orginaliu Focaccia receptu.

Focaccia Barese kepimui prireiks:

  • 300ml kambario temperatūros vandens
  • 400 g miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 5 g druskos
  • 100 g tarkuotos virtos bulvės
  • 100 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 180 g vyšninių pomidorų
  • Alyvuogių pagal skonį
  • Oregano (raudonėlio) ar rozmarino prieskonių barstymui
italiska duona foccacia

 

Paruošimas:

– Į dubenį sudėti miltus, druską, mieles ir išmaišyti.

– Užpilti vandeniu ir mentele/šaukštu išmaišyti tešlą, kol nelieka sausų miltų.

– Įmaišyti virtą bulvę.

– Dubenį uždengti ir palikti iškilti tešlai maždaug apie 5 valandas.

– Į kepimo formą įpilti negailint alyvuogių aliejaus, taip lyg tešlai būtų ruošiama aliejaus vonelė.

– Iškilusią tešlą perkelti į kepimo formą ir ją apversti, kad visas paviršius būtų pilnai aliejuotas.

– Pirštais smeigiant į tešlą padaryti duobeles,  apibarstyti druska ir oregano ar rozmarino prieskoniais.

– Sudėti perpus perpjautus pomidoriukus ir jei norisi alyvuogių.

– Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 220 laipsnių apie 30 min.


Paprasta, skanu ir sveika: receptas, kurį verta išbandyti! Puikiai tinka tiekti valgio metu ar užkandžiams.