You are currently Peržiūraing Kodėl Alyvuogių Aliejus toks reikalingas?

Kodėl Alyvuogių Aliejus toks reikalingas?

Virtuvėje vertingas kaip pagardas, bet dar vertingesnis sveikatai dėl savo daugybės nepaprastų savybių ir privalumų. Vienas jų- net labai svarbus šių dienų aktualijoms- imuninė sistema. Įrodyta, kad alyvuogių aliejuje esančios riebalų rūgštys stiprina imuninę sistemą, apsaugo nuo bakterijų bei virusų. Jo privalumų mūsų gerovei daugybė- skatina virškinimą ir maistinių medžiagų įsisavinimą, mažina nutukimo atvejus. Nors teigiama, kad alyvuogių aliejus yra labai kaloringas (aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejuje yra 9 kalorijos viename grame), Viduržemio jūros regiono gyventojų, įpratusių vartoti didelį jo kiekį, nutukimo atvejų procentas yra mažesnis nei populiacijose, kurios naudoja gyvulinius riebalus. Drąsiai galite kiekvieno valgio metu suvartoti šaukštą kokybiško alyvuogių aliejaus. Jis padės įsisavinti visus daržovėse, vaisiuose ar žuvies patiekaluose esančius vitaminus. Kokybiški riebalai, kitaip nei angliavandeniai, organizme ne virsta riebalais, jie virsta energija, mūsų kūno šiluma. Tinkamai pasirinktas kokybiškas alyvuogių aliejus atlieka panašią funkciją kaip ir dauguma antidepresantų, nes didina serotonino kiekį smegenyse, todėl yra veiksminga profilaktinė priemonė prieš depresiją. Taip pat veiksminga priemonė kovoje prieš Alzheimerio ligą. Moksliškai įrodyta – alyvuogių aliejus gerina atmintį, mažina kraujospūdį, blogojo cholesterolio lygį ir didina gerojo, taigi rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis mažėja proporcingai jo suvartojimui. Sumažina riziką įvairioms vėžio formoms. 

Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus privalumų yra tiek daug, kad sunku sudaryti visą sąrašą. Jis laikomas ir vienu geriausių tepalų mūsų odai. Į jo gamybos procesą visiškai neįtraukiami cheminiai procesai ar pramoninių priemonių naudojimas. Vitaminas E pasižymi drėkinančiomis, priešuždegiminėmis savybėmis, raminančiu poveikiu. Atkreipkite dėmesį, jog prabangiuose kosmetikos gaminiuose, jų sudėtyje, visada akcentuojamas vitaminas E. O alyvuogių aliejus ir yra didžiausias jo šaltinis. Tad pakankamai vartojant su maistu ir tepant juo odą, galima pasiekti puikų rezultatą – sveiką ir spindinčią odą.

Taigi, galima tvirtai teigti, kad tai daug daugiau nei paprastas pagardas, tai- nepaprastai veiksmingas maistas, apsaugantis mūsų sveikatą.