Pradėkime nuo to, kad yra trys alyvuogių tipai:
-Aliejinės – naudojamos aliejaus gamybai ir kurios nėra valgomos.
-Valgomosios (stalo) – jos naudojamos sūdymui, kepimui ar konservavimui.
-Universalios – tinkančios tiek aliejaus gamybai, tiek valgymui.
Kiek alyvuogių rūšių yra Italijoje?
Italija yra šalis, turinti daugiausiai pasaulyje įvairiausių alyvmedžių ir labiausiai tinkančių kokybiško aliejaus gamybai. Didįjį itališką paveldą sudaro apie 500 vietinių alyvuogių rūšių, o tai sudaro maždaug 42% alyvuogių rūšių visame pasaulyje.
Būtent toks didelis itališkų alyvuogių rūšių skaičius ir yra viena iš priežasčių, kodėl itališkas, ypač tyras alyvuogių aliejus, yra vienas iš pirmaujančių ir geriausias pasaulyje. Šalys, kurios irgi yra stambios alyvuogių aliejaus gamintojos, pavyzdžiui kaip Ispanija ar Graikija, neturi tokios alyvuogių įvairovės, kaip Italija.
O dabar, dėmesio! Apulijoje auga apie 60 milijonų alyvmedžių, būtent tiek kiek ir pačioje Italijoje gyventojų! Įsivaizduokit, vienam Italijos gyventojui tenka po vieną Apulijos alyvmedį! Apulija iš tikro yra tas Italijos regionas, kuriame gaminama daugiausia alyvuogių aliejaus ir sudaro beveik 50-55% visos Italijos šalies aliejaus produkcijos… o sudėjus kartu su Kalabrija ir Sicilija 80%! Tokia ta pietų Italija… 🙂
Tad, kurį alyvuogių aliejų rinksies dabar? Teisingai! Itališką ir iš Apulijos 😉
Ypač tyras, pirmo spaudimo iš rankomis skintų ir ekologiškai Apulijos ūkyje užaugintų alyvuogių, kurio galima įsigyti parduotuvėlėje čia – Apulijos alyvuogių aliejus.
Pristatymas tiesiai iš Italijos, tiesiogiai iš aliejaus gamintojo ūkio į jūsų namus Lietuvoje!